1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Hilversum

marc2742Marc Heesters

Contact

Facebook
Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD die werken, willen werken en/of naar werk zoeken?

Jij wilt net als andere mensen gewoon een baan en begrepen worden. Als je een persoon met autisme bent kan je de wereld soms niet goed begrijpen, terwijl je een schat aan mogelijkheden met je meedraagt. Als jouw potentie gebruikt zou worden, dan zou dat een aanwinst zijn voor werkgevers. Alleen begrijpen werkgevers je vaak niet, doen collega´s niet dat wat ze zeggen dat ze zouden doen en is de werkomgeving niet echt voor je geschikt. Het zoeken naar werk is voor de meeste mensen al een probleem, voor jou komt daar bij dat je je geen voorstelling kunt maken over hoe het er uit gaat zien als je die baan zou hebben: Laat staan dat je kunt uitleggen waarom jij de ideale kandidaat bent voor die functie! Ik wil je helpen met het maken van de vertaling: wat ben je waard, hoe kom jij het beste tot je recht, waar vinden we de baan die jij zou willen hebben. In de formele zin heet dit arbeidsoriëntatie, loopbaanbegeleiding, re-integratie, studiekeuze, studiebegeleiding, stagebegeleiding. Bij mij is het heel simpel: ik help je op weg, en daarna om op weg te blijven.

Jobcoaching

Mensen met autisme zijn bij uitstek in staat om details te verwerken. Sommige zijn zeer analytisch, anderen zeer goed in staat om herhalende werkzaamheden uit te voeren. Er zijn verschillende functies en banen waarvoor mensen met autisme beter gekwalificeerd zijn dan de gewone mens. Er is echter ook een gebruiksaanwijzing, net als bij iedereen overigens. Jobcoaching helpt om de werknemer en de werkgever beter op elkaar af te stemmen, zodanig dat de werknemer met autisme zijn plaats kan vinden binnen de organisatie en toegevoegde waarde levert. Vaak komt innovatie door mensen met een autistische vorm van intelligentie; hiervan zijn in de geschiedenis vele voorbeelden bekend.

Eigen werkervaring en achtergrond

Mijn achtergrond ligt in professionele zin in het bedrijfsleven, en privé bij autisme. Met Jobcoaching combineer ik die twee en heb daarin mijn passie gevonden. Als jobcoach kan ik je met jouw talenten begeleiden binnen alle organisaties en bedrijven die maar denkbaar zijn.

In mijn werkzame verleden heb ik altijd problemen opgelost: voor bedrijven als consultant, voor medewerkers tijdens fieldmanagement, voor klanten als sales engineer – accountmanager. Mijn achtergrond is zeer breed te noemen en eindigt als Technisch Bedrijfskundige (bedrijvendokter) en je kan wel zeggen dat ik alle soorten bedrijven heb meegemaakt: Van kleine middenstanders tot beurs genoteerd, van werkvloer tot Raad van Bestuur. In mijn privé omgeving kwam autisme steeds meer op de voorgrond te staan en ik heb alles wat leesbaar en leerbaar was bestudeerd. Doordat Autisme een speerpunt is geworden, ben ik vaak beter op de hoogte dan de generieke hulpverlener.

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik van hetgeen ik privé deed mijn werk wilde maken. Uiteindelijk was die stap heel erg klein aangezien ik alle onderdelen van het coachen al eens ergens had gedaan.

Via iQ Coaches zijn wij UWV erkend. Vaak blijkt het mogelijk dat de UWV de jobcoaching vergoedt. Wij kunnen je hierover informeren. Ook kan jobcoaching intern bij bedrijven door ons worden verzorgt. Ook hiervoor zijn subsidie mogelijkheden. Daarnaast zijn er nog andere financieringsmogelijkheden

Voor bedrijven

Voor bedrijven is er omgekeerd ook een kans: door mijn achtergrond als bedrijfskundig ingenieur ben ik in staat om de kansen en toegevoegde waarde die mensen met autisme kunnen bieden voor de onderneming zichtbaar te maken. Processen en procedures kunnen aangepast worden waar nodig, verdeling van werkzaamheden kan worden geoptimaliseerd waardoor niet alleen mensen met autisme weer een kans krijgen om te participeren, maar tevens de waarde van het bedrijf verhogen.

Samenwerking en netwerken

In de regio werk ik samen met GGZ Centraal, lokale psychiaters en psychologen, Hilde Huisman & Co, Sociaal Plus, KP&T, het UWV.

Mijn specialiteit

Door mijn achtergrond snap ik echt wat autisme betekend. Niet uit boekjes of alleen een opleiding, maar door het te ervaren door de mensen om me heen. De soort van situaties die jij meemaakt ken ik en heb ik meestal eerder gezien. Daarnaast kom ik uit het bedrijfsleven en heb ik vele bedrijven meegemaakt in de industrie, bouw, landbouw, ICT, onderwijs en de overheid. Ik kan omgaan met alle lagen van het bedrijfsleven van werkvloer tot directie. Ik snap jouw behoeftes en die van de werkgever en wet daar vaak een verband tussen te leggen. Hierdoor heeft de werkgever een betrouwbare en vaak gespecialiseerde kracht en de werknemer heeft een begrijpende werkgever. Uiteraard is het ook voor de sociale werkgever nodig om een gezond bedrijf te voeren en moet er winst gemaakt worden. Jij kunt hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Meer over mij via Social Media

linkedin logofacebook logo

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies