1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

 • levenscoaching
 • pillar
 • voorlichting

Den Haag/Drenthe

kim voetsKim Voets

Contact

Linkedin

Als levens- en jobcoach coacht Kim mensen met ASS en/of ADHD. Ze heeft een bijzondere binding met de andersdenkenden, andersvoelenden en andersdoeners.

Werkwijze

Ik help je om meer in balans te leven. Dat doen we door samen te ontdekken hoe jij tot rust komt en hoe je dit zelf kunt sturen. We onderzoeken waar jouw kracht en talenten liggen en hoe jij deze op jouw manier en tempo kunt ontwikkelen. Ik help je ook te groeien in je werk en te doen waar jij blij van wordt.

Jobcoaching

Als jobcoach help ik jou en je werkgever of leidinggevende om de juiste werkvoorwaarden- en omgeving te creëren, waardoor jij met plezier naar je werk gaat. We zorgen ervoor dat je je talenten kan inzetten en dat je werkgever tevreden is over jouw bijdrage aan het bedrijf en je resultaten.

Wat kan ik als jobcoach zoal doen

 • Je begeleiden bij en adviseren in hoe jij goed kan functioneren en je competenties kan inbrengen.
 • Jouw werkgever of leidinggevende voorlichten over en begeleiden bij hoe jij goed kan functioneren en je competenties kan inbrengen.
 • Je begeleiden bij communicatie op de werkvloer: als je bijvoorbeeld tegen problemen aanloopt op het werk of in de samenwerking met anderen. Denk o.a. aan elkaar verkeerd begrijpen, moeite hebben met onverwachte gebeurtenissen, overprikkelende factoren op de werkplek.
 • Niet alleen komen als er problemen zijn, maar deze door middel van coaching voor te zijn.
 • Als er wel problemen zijn, bemiddelen en mijn expertise inzetten ten bate van de voortgang en oplossing.
 • Zorgen dat jij je beter begrepen voelt en de aansturing en aanwijzingen krijgt van je leidinggevende zoals die het beste voor jou werken. Waardoor je beter kunt functioneren.
 • Aanwezig zijn bij voorbesprekingen
 • Een eventueel kennis over ASS en/of ADHD verbeteren.
 • Jouw kwaliteiten beter matchen met de werkzaamheden, voorkomen van overschatting of onderschatting (burn out of bore out)
 • Een persoonlijke handleiding/werkplan voor en samen met jou en je werkgever maken.

Het is de bedoeling dat je uiteindelijk het werk zelfstandig kunt uitvoeren. Daarna blijf ik bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

Mijn specialisme

Mijn coachees zijn volwassenen met een gemiddelde tot zeer hoge intelligentie met kenmerken of een diagnose van een autismespectrumstoornis, ADHD, ADD, een burn-out, bore-out, eetstoornis, hooggevoeligheid of een combinatie hiervan.
Ik help medewerkers om vanuit rust, balans en zelfkennis vooruit te kijken en meer autonomie en grip op het leven en hun werk te krijgen.
Ben je zelfstandig ondernemer of wil je dat worden? Dan zet ik mijn ervaring, expertise en kennis uit meer dan 20 jaar succesvol ondernemerschap, ASS, ADHD en
coaching in om samen met jou een succes van je onderneming te maken.

Ervaring en achtergrond

Na een opleiding aan de Hoge Hotelschool, heb ik enkele jaren als projectleider in de congres- en evenementenbranche in Den Haag en Amsterdam gewerkt. Daarna ben ik samen met mijn man naar Drenthe verhuisd om de Oudsaksische pannenkoekboerderij van zijn ouders over te nemen. Daarnaast ben ik meer dan 10 jaar (food)fotograaf en uitgever geweest. In beide bedrijven kon ik zowel mijn gedrevenheid als mijn creativiteit heel goed kwijt. Maar belangrijker: ik leerde heel veel van het ondernemerschap en van al die verschillende mensen waarmee ik werkte.

Ik woon en werk nog steeds in Den Haag én in Drenthe. De laatste jaren ben ik opgeleid tot en werkzaam als levens-, loopbaancoach en karakterprofiler. De methodiek die ik toepas is een combinatie van BaZi en reguliere coaching. BaZi is een systematische karakteranalyse die net als acupunctuur en Chinese geneeskunde behoort tot de Taoïstische vijf-elementenleer. Hiermee krijg je inzicht in wie je bent, wat je kracht is en wat je valkuilen zijn. Deze inzichten brengen meer balans in je leven; de basis om je talenten en bijzondere vaardigheden te ontwikkelen.

Coaching bij ASS en ADHD

Iedereen heeft bijzondere talenten en eigenschappen. In de praktijk blijkt echter dat het voor mensen met ASS of AD(H)D veel moeilijker is om hier echt iets mee doen. Daarom ben ik iQ Coach en maak ik naast mijn opgedane kennis gebruik van de PILLAR methodiek. Hierdoor vinden ook mensen met ASS en ADHD rust om het beste uit zichzelf, hun werk en het leven te halen.

Waarom kies je voor mij?

Ik vind het belangrijk om samen met jou te ontdekken wie jij bent als mens, wat jij kunt en wilt. Op persoonlijk en/of zakelijk vlak. Ik help je om jezelf ondanks - of dankzij - je ‘anders zijn’ zelfverzekerd en volwaardig te voelen.

Samenwerking

Ik werk samen met andere iQ Coaches, Het UWV, ouders, partners, leidinggevenden, Human Resources, artsen, psychologen, psychiaters, arbeidsdeskundigen, docenten en mentoren.

Vergoeding

Jobcoaching wordt vaak vergoed door het UWV of door de gemeente. iQ Coaches is een door de UWV erkende organisatie. De begeleiding kan ook door jezelf of je werkgever worden bekostigd.

Contact

Het begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Neem dus gerust contact op om een afspraak te maken en te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.

Heb je interesse in een training, workshop of behoefte aan voorlichting in je bedrijf, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies