1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Den Haag

NancyNancy Heim-Krancher

Contact

Facebook
Linkedin
Twitter

Jobcoaching; als werk vinden "niet zo moeilijk is, maar werk behouden wel!"

Deze uitspraak van een bijzonder opgewekte jongeman met Asperger trof mij direct. Want dit was precies waar hij behoefte aan had...

De 'eigen-aardigheid' van de mens met autisme is aan de buitenkant vaak niet te zien. Mensen met autisme hebben veelal geleerd om te compenseren en camoufleren. Zij ontwijken bijvoorbeeld moeilijke situaties, vallen terug op aangeleerde scenario's, lossen problemen op door middel van alternatieve strategieën, ontwikkelen 'trucjes' om zo 'normaal mogelijk' over te komen. Maar wie samenwerkt (of samen leeft) met mensen met autisme merkt al gauw dat autisme fundamenteel ingrijpt in het leven, hoe subtiel het autisme ook aanwezig is. De andere manier van denken en reageren werkt beperkend in een samenleving die net díe vaardigheden waardeert die bij autisme anders ontwikkeld zijn. Dat geldt zeker ook voor de werksituatie. Veelal zijn niet zozeer de beroepsvaardigheden het probleem, maar andere vereisten op de werkplek zoals op het vlak van sociale relaties, onderlinge communicatie, flexibiliteit, invoelingsvermogen en sociale know-how. Veel mensen met autisme beschikken over eigenschappen en kwaliteiten die zeer waardevol zijn voor een werkgever. Ondanks hun intelligentie zijn mensen met autisme vaak niet in staat hun kwaliteiten in te zetten omdat de omgevingsvoorwaarden onvoldoende afgestemd zijn op hun beperkingen.

Graag help ik zowel werknemer als werkgever om die omgevingsvoorwaarden te creëren, die ertoe moeten leiden dat de werknemer met plezier naar zijn werk gaat en dat de werkgever tevreden is over de resultaten van de werknemer en daarmee sprake is van een duurzame werkplek.

Na bijna 20 jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt, heb ik mij laten omscholen tot jobcoach en levenscoach. Door mijn ervaring in diverse (management)functies bij de Rijksoverheid weet ik als geen ander hoe de interne organisatie werkt. Die informatie, tezamen met mijn communicatie- en coachingsvaardigheden, helpt mij om een goede afstemming te vinden met de leidinggevenden van mijn cliënten.

Wil je meer weten over mijn achtergrond, opleiding en werkervaring, dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel  linkedin logo

Neem bij (verdere) vragen gerust contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-44.98.68.08

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies