1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Almere, Lelystad, Amsterdam, Hilversum

2082 Marcel WebMarcel Vos

Contact
Linkedin

 

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Op de hoofdpagina van iQ coaching staat al helder beschreven waarom levenscoaching voor mensen met diagnoses Autisme, ADHD en ADD van belang is.


“Mensen met een diagnoses zoals autisme of AD(H)D lopen vaak op meerdere gebieden binnen hun leven tegen problemen aan....” en “.... De problemen stapelen zich vaak op. Vaak zijn overgangsfasen zoals zelfstandig gaan wonen, een opleiding beginnen of juist afronden, verandering van baan, huis enzovoort momenten waar het mis loopt of de spanningen hoog oplopen.”


Als iQ Coach help ik mensen met ASS (autisme spectrum stoornis) of AD(H)D meer structuur en grip te krijgen op hun leven en de problemen die ze daarbij tegenkomen. Dat doe ik door levensbrede begeleiding waarin de cliënt centraal staat. Daardoor merk ik dat cliënten zich gezien en begrepen voelen en hun systeem tot rust kan komen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat hun sterke kwaliteiten meer op de voorgrond komen te staan.

Hoe ik dat doe ?

Bij een cliënt was dat bijvoorbeeld door aan het einde van de dag samen de gebeurtenissen van de dag door te nemen om het hoofd zogezegd ‘leeg te maken’. Bij een andere cliënt ging het om prioritering aanbrengen in alle zaken waar ze mee bezig was. Doordat alles even belangrijk leek kwam ze niet tot actie. Bij weer een andere cliënt ging het om leren ontvangen en geven van feedback. Het leren omgaan met dat wat een ander zegt niet per definitie negatief is.
Belangrijk is dat ‘de storm in het hoofd’ tot bedaren wordt gebracht en er rust komt.
Kortom, zoveel verschillende behoeften als er zijn zoveel mogelijkheden tot ondersteuning. Ik heb er vertrouwen in dat we samen ontdekken welke vorm bij jou past en jou verder helpt.

Jobcoaching

Als werknemer met autisme of ADHD kan je tegen problemen aanlopen tijdens het werk en de samenwerking met anderen. Denk bijvoorbeeld aan elkaar verkeerd begrijpen, moeite hebben met onverwachte gebeurtenissen of onduidelijke opdrachten van je leidinggevende. Het is dan niet altijd even makkelijk of mogelijk om op het moment dat het nodig is de juiste reactie te geven. Als dat voortduurt stapelen kleine misverstanden zich op tot grotere problemen en wederzijdse irritatie. Dit kan veelal voorkomen worden met heldere en duidelijke communicatie.
Ik coach je en streef ernaar een leerproces op gang te brengen zodat je stabieler en beter functioneert. Daarnaast help ik je om beter te communiceren als dat een verbeterpunt is. Daarmee vergroot je niet alleen je kans op baanbehoud maar komen je aanwezige kwaliteiten en talenten ook meer tot uitdrukking. Dat is fijn voor jou maar ook voor de werkgever die dan kan profiteren van jouw kwaliteiten en deze optimaal kan inzetten. Uiteraard help ik je ook als je zelf veranderingen in je werk wilt bespreken met je werkgever.
Tot slot is het goed om te weten dat iQ Coaches erkend is bij het UWV als jobcoachingbedrijf. In veel gevallen wordt een jobcoach namelijk vanuit het UWV vergoed. Er wordt dan minimaal een half jaar ondersteuning vergoed, tot maximaal drie jaar. Het eerste jaar is dat 10 % van de werktijd.

Zingeving

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen het gedrag dat je vertoont en wie je bent.
Daarmee benadruk ik dat jij niet hetzelfde bent als je gedrag. Een valkuil waar de buitenwereld in het algemeen maar ook hulpverleners soms in terecht komen. Dat kan leiden tot diepe existentiële eenzaamheid en pijn. Niet begrepen worden. Vragen als : "Wie ben ik? Wie begrijpt mij? Wat wil ik? Wat heeft het allemaal voor zin?" etc..., kunnen dan vragen zijn waar je voor komt te staan.

Als levenscoach, jobcoach, therapeut maar bovenal als mens kan ik zeggen dat deze vragen voor mij ook van essentieel belang zijn. Het kunnen bespreken en delen van deze vragen en onzekerheden geeft in mijn ervaring verlichting. Uiteindelijk gaat het om een visie naar de toekomst toe en betekenis geven aan jouw zijn. Ik schrik niet terug voor deze vragen en treed samen met jou, als daar behoefte aan is, het onbekende tegemoet.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben begonnen in het bedrijfsleven en heb gewerkt in verschillende rollen van actuarieel specialist tot functioneel ontwerper en van informatie analist tot coach van collega’s. Ook heb ik ervaring als 1ste graads docent wiskunde op een middelbare school en heb als mentor leerlingen begeleid. Tijdens mijn werkzame periode in het bedrijfsleven heb ik sinds 2004, op zoek naar diepere zingeving, mijzelf continu bijgeschoold en ben sinds 2009 gecertificeerd lichaamsgericht therapeut (core energetica). Deze ontwikkeling betekende voor mij persoonlijk een ontwikkeling van werken met cijfers en computers naar meer menselijk contact en verbinding. Later heb ik daar nog meer opleidingen aan toegevoegd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, trauma, mindfulness en coaching van mensen.

In het bedrijfsleven was ik altijd bezig om problemen op te lossen. Als lichaamsgericht therapeut, levenscoach en jobcoach ligt de nadruk op contact, verbinding en ervoor kan zorgen dat het leven van mijn cliënten minder zwaar wordt en zo mogelijk als plezierig wordt ervaren.
Ik ga altijd uit van de kracht en mogelijkheden die eenieder in zich heeft.
Voor begeleiding kom ik graag bij jou langs. Dat kan thuis zijn of op je werk.

Werkgebied

Mijn werkgebied is in een gebied van ongeveer 40 km rondom Almere (Flevoland) mijn woonplaats.
In dit werkgebied bevinden zich grote steden zoals Lelystad, Amsterdam, Hilversum en Amersfoort, maar ook kleinere plaatsen daar in de buurt.

Als je twijfelt of jouw stad of dorp ook in mijn werkgebied zit neem dan contact met me op.
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : 06-491 31 691

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies