1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Almere, Amsterdam, Weesp

2035 Miriam Laurens webMiriam Laurens

Contact
Linkedin

 

 

 

vlinder profielpagina Miriam

“Een kalm, bescheiden leven verschaft meer geluk dan een succesvol bestaan vol ambitie, dat gepaard gaat met aanhoudende onrust”.

Albert Einstein – 1922

Iedereen wilt een mooi en duurzaam leven, het leven heeft zo zijn uitdagingen en dat verschilt van dag tot dag. Grip krijgen op je leven en dit houden is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen kan wel eens ondersteuning gebruiken. Als je ASS (Asperger en de pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anderszins omschreven (PDD-NOS) of AD(H)D hebt kan het moeizamer zijn, omdat het verwerken van informatie meer moeite kost. Dit kan op verschillende levensvlakken (bijvoorbeeld sociaal of emotioneel) en tijdens verschillende levensfasen (bijvoorbeeld: jongvolwassen of volwassen) plaatsvinden.
Vaak hebben mensen al veel meegemaakt en een heleboel hindernissen in hun leven ervaren voordat zij ondersteuning kunnen aanvaarden. Uitdagingen ontstaan vaak door misverstanden op het gebied van contact en communicatie, bijvoorbeeld moeilijke situaties in relatie met anderen, dit kan verschillende gevoelens en/of emoties oproepen zoals angst, boosheid, eenzaamheid verdriet of frustratie, die je moeilijk kunt plaatsen, omgaan met veranderingen, communicatie, praktische zaken of maatschappelijke verwachtingen, daar heb je meer moeite mee (gaat moeizamer, zijn belastend of inspannend). Dit is voor iedereen anders, want je bent je eigen persoon met je eigen karakter en behoeften. Als dit op een onnatuurlijke manier belastend is en je geen uitzicht ziet in de situatie wil ik je graag bijstaan. Zonder inzicht is er geen uitzicht, dus wil ik je helpen om meer inzicht te krijgen in je situatie, zodat er uitzicht is naar een positievere toekomst.

Jobcoaching

Als jobcoach begeleidt ik mensen in hun werk op de werkvloer en probeer het beste uit de mensen te halen. Tegelijkertijd ondersteun ik ook de werkgever in dit proces en werk samen en werk eventueel samen met andere professionals. Naast het inschatten van de belasting en belastbaarheid van cliënten is, naast coachen, het omgaan met belangenconflicten een belangrijk aspect.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb zeven jaar ervaring opgedaan als gezinshuisouder bij Spirit, waar ik veel heb meegemaakt en geleerd met betrekking tot het vormgeven van structuren, het geven van feedback aan (jong)volwassenen en ouders, het bedenken van activiteiten met (jong)volwassenen en het maken van (budget)plannen. Door deze ervaringen kan ik mij goed in ouders en (jong)volwassenen verplaatsen en heb ik een anticiperend vermogen opgebouwd. Het stimuleren van (jong)volwassenen om weer inhoud en richting te geven hun leven vanuit eigen inzichten en kracht is mijn passie. Moeilijke situaties bieden kansen voor transformerende stappen en zelfontplooiing. Ik fungeer graag als wegwijzer, die zich niet gemakkelijk uit het veld te slaan. Het avontuur van nieuwe ervaringen opdoen, plannen, structureren en begeleiden; het zijn slechts enkele aspecten die mij doen beseffen dat mijn hart in deze sector ligt.
Opgeven is geen optie, ik ben er voor de mensen die ik begeleid en blijf mij voor hen inzetten, ook als het moeilijker wordt. Juist in complexe situaties komt onze inventiviteit en samenwerking goed van pas. Ik ben beschikbaar, verantwoordelijk, oplossingsgericht en vasthoudend. Ik vind het belangrijk flexibel te zijn en durf buiten de gebaande paden te gaan.

Ik ben vier jaar actief werkzaam geweest in het onderwijs. Onder andere op het ROC van Amsterdam, die meerdere doelgroepen onderwijs aanbiedt. Waaronder regulier voortgezet onderwijs aan studenten, volwassenonderwijs, inburgering, taalonderwijs en cursussen voor werknemer en werkgevers (van lassen tot bakken).
Hier heb ik gefungeerd als docent van het Weekend College, waarbij (jong)volwassenen huiswerkbegeleiding krijgen in diverse talen en rekenen. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest als Pluscoach. Als Pluscoach heb ik gewerkt met overbelaste (jong)volwassenen tussen de 12 en 23 jaar met meervoudige problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: leerproblemen, gedrags-, gezins-, verslavings- of psychische problemen en delinquentie. Mijn taak was investeren in (jong)volwassenen, zodat zij een startkwalificatie behalen. Het doel was hen uitdagen zich te ontwikkelen tot een gewaardeerd vakman, actief burger en succesvolle student. Om vervolgens een brug te slaan naar werk, een vervolgopleiding, kortom een plek in de samenleving. Op het ROC van Flevoland heb ik twee jaar gefungeerd als docent Zorg en Welzijn. Daarnaast ben ik ook werkzaam als woonbegeleider voor jongvolwassenen om hen te begeleiden op hun weg naar zelfstandigheid.

Mijn specialiteit

Je kunt mij omschrijven als een gepassioneerde coach en begeleider die altijd doorzet om samen (jong)volwassenen hun weg naar zelfstandigheid en volwassenheid te vinden. Dit in de ruimste zin van het woord op het gebied van werk en levensvragen, bijvoorbeeld structuur geven aan het dagelijks leven of op de werkvloer. Ik ben iemand die actief luistert en indien nodig initiatief neemt en met integriteit, doel- en resultaatgericht te werk gaat.
Mijn specialisme is (jong)volwassenen aansturen naar zelfredzaamheid, dat is op het uiteindelijk zelfstandig zetten van waardevolle stappen. Inspireren, motiveren, enthousiasmeren en stimuleren. Daar draait het voor mij feitelijk om. En dat is zeker geen eenrichtingsverkeer.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies