1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amsterdam

arieke0628Arieke Duijzer

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Linkedin
Twitter

Coaching of ondersteuning kan voor iedereen prettig zijn. Voor mensen met autisme of ad(h)d kent het leven vaak extra uitdagingen. Wat voor ‘neurotypische’ mensen vanzelfsprekend is, is vaak lastig als je een atypisch profiel hebt. Zo kunnen de overgangsmomenten in het leven moeilijkheden opleveren, zoals zelfstandiger worden, veranderen van school, gaan studeren of werken, wisselen van baan, het krijgen van een kind of veranderingen in de woonsituatie.
Als coach kan ik je in deze situaties helpen om rust te creëren, overzicht te krijgen en beslissingen te maken. Ik doe dit door open te staan voor jouw verhaal en nieuwsgierig te zijn naar jouw ideeën. Ik sta naast je en denk met je mee over wat je graag wil en wat voor stappen je hiervoor kunt nemen.

Jobcoaching

Mensen met autisme of ad(h)d brengen waardevolle kwaliteiten mee naar de werkvloer. Soms zijn er ook specifieke moeilijkheden, voor de werknemer zelf of voor de collega’s, leidinggevenden of klanten.

Als jobcoach ben ik zowel beschikbaar voor werknemers als voor werkgevers, zowel preventief als curatief. Voorlichting, begeleiding en advies geven maken deel uit van mijn werkzaamheden als jobcoach. Voorlichting over de diagnose, de kwaliteiten, kansen en (on)mogelijkheden. Begeleiding kan bestaan uit begeleiding naar werk of uit coaching on the job. Vragen waarvoor ik word benaderd gaan bijvoorbeeld over talentontwikkeling, conflicthantering, omgaan met overprikkeling, rigiditeit, assertiviteit, schakelen naar het nieuwe werken, werk zoeken of behouden. Advies naar werkgever en/of werknemer over o.a. de inhoud en inrichting van het werk kan hier ook bij horen.

Ik ben tevens een UWV-erkende jobcoach.

Visie, werkervaring en achtergrond

Graag wil ik bijdragen aan een inclusieve samenleving. Veel mensen vallen buiten de boot of vallen uit omdat ze anders zijn, zelfs als ze gelijke of andere waardevolle capaciteiten hebben.
Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in het leven dat zij leiden; in hun sociale omgeving en relaties, in hun werk en bovenal met zichzelf. Wat is er mooier dan helemaal jezelf te mogen en durven zijn?

Rechtvaardigheid en menselijkheid zijn voor mij belangrijke drijfveren. Ooit ben ik daarom gestart als sociaal juridisch medewerker, binnen de sociale zekerheid. Om mensen beter te begrijpen en meer voor hen te kunnen betekenen heb ik vervolgens mijn masterdiploma Psychologie behaald.
Mijn werkervaring is breed als het gaat om het coachen en begeleiden van mensen. Ik heb gewerkt in de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg, in het primair, voortgezet en hoger onderwijs; als onderzoeker, woonbegeleider, trainer, psycholoog en coach.

Lange tijd was ik intensief betrokken bij de begeleiding van studenten met autisme en ad(h)d aan de Vrije Universiteit, als studentenpsycholoog en als adviseur studeren met een beperking. Ook heb ik jarenlang een eigen coachpraktijk gehad, met name voor young professionals.

Mijn specialiteit

Mijn werkwijze baseert zich op een sterk geloof in jouw krachten en talenten. Ik ben gewend om analytisch te denken. Psycho-educatie geven is een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Vanuit mijn achtergrond als psycholoog heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met comorbide problematiek als angst, depressie, dwang, stress, burnout, negatief zelfbeeld, zelfvertrouwen, acceptatie.

Ook ben ik beschikbaar als trainer en voorlichter.

Samenwerking

Mijn netwerk in en rondom Amsterdam is groot. Ik heb veel contacten binnen het (hoger) onderwijs en ik werk samen met partijen als MEE Amstel en Zaan, Dr. Leo Kannerhuis en andere GGZ-instellingen, vrijgevestigde psychologen en psychiaters, huisartsen, wijkteams, arbodiensten en het bedrijfsleven.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies