1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amsterdam

nanny0771Nanny den Exter

Contact

Facebook

Een mens is meer dan zijn Autisme en AD(H)D.

Het leven voor mensen met Autisme en AD(H)D is niet altijd even gemakkelijk.

Je doet zo ontzettend je best maar door de drukte in je hoofd, drukte om je heen of onuitgesproken of onduidelijke verwachtingen van anderen ervaar je al snel onrust, onzekerheid en spanningen. Hierdoor loop je vast en raak je het overzicht kwijt waardoor er problemen kunnen ontstaan op je werk, studie, huishouden, financiën en in de omgang met je vrienden, familie en buren.

Als levenscoach luister ik, zonder oordeel, naar datgene wat jij als ingewikkeld ervaart. Hierdoor leer ik je kennen en hoor wat je al bereikt hebt.

Vandaar uit pakken we de problemen op, waarbij jij bepaalt wat belangrijk voor jou is en ik sluit mij daarbij aan.

Jobcoaching

iQ coaches is een door het UWV erkende jobcoachorganisatie. Dat betekent dat ik jou ook op je werk kan begeleiden bij het creëren van een goede werkplek en in de communicatie en relatie met je werkgever en collega’s. Dat doe ik door jou te begeleiden, maar ook door het geven van voorlichting en het aanreiken van handvatten aan jouw leidinggevende en collega’s hoe zij om kunnen gaan met jou als werknemer met autisme of AD(H)D.

Vanuit mijn werkervaring als leidinggevende en als werknemer (her)ken ik de belangen van beide partijen.

Mijn werkwijze

Mijn kracht bestaat uit rust en overzicht creëren in de chaos of het nu in je hoofd is, in je huis of je studie. Belangrijk is dat jij je veilig voelt om samen met mij rust te brengen in jouw situatie.

Ik kom bij je thuis, op school of werk, jij mag dat bepalen.

Als je wilt ga ik ook met je mee naar een gesprek met je mentor, arts of het UWV of zoek samen met jou naar nieuwe mogelijkheden; een fijne vakantiebestemming of een geschikte baan.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen.

Zowel in het onderwijs, als leidinggevende in de kinderopvang, als yoga docent, ambulante begeleider en als gezins-kindercoach heb ik veel gewerkt met mensen met autisme en AD(H)D. Zij kwamen steeds weer op mijn pad en niet alleen in het werk, maar ook privé. Ik kan genieten van hun humor maar zie ook de pijn en de zoektocht erachter.

Voor mij bestaat niets mooiers dan mensen te begeleiden in hun groeiproces van het leven. Dit doe ik met heel veel liefde en plezier.

Trainingen en voorlichting

  • Trainingen voor studiecoaches/mentoren/ sportcoaches in begeleiding van studenten met ASS/AD(H)D aan de hand van de PILLAR-methodiek
  • Voorlichting aan scholen, verenigingen, organisaties, instanties en gemeentes over ASS/AD(H)D en de PILLAR-methodiek

Mijn specialiteit

Mindfulness, Yoga en systeem- en familie opstellingen:
Naast het individueel inzetten van mindfulness tijdens mijn levensbrede begeleiding, geef ik mindfulness trainingen voor mensen met ASS/AD(H)D en professionals. Kijk hier voor meer informatie over mindfulnesscursussen.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Blogs

Succesvol studeren met autisme en/of ADHD

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies