1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amsterdam,Stichtse Vecht,Wijdemeren,Breukelen,Hilversum

karin6440Karin Pos

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***
Linkedin

Moet je altijd hard vechten voor overzicht? Ben je snel overprikkeld? Komt alles harder binnen (geluiden, geuren, maar ook kritiek van anderen, of verandering) dan bij anderen? Wil je wel maar lukt het niet doordat je aandacht, geheugen en concentratieproblemen ervaart? Heb je het idee dat je vergeleken met anderen meer beperkingen dan talenten heb? Voel je je geïsoleerd, los staan van de rest? Onbegrepen, overvraagd en doelloos?

Deze ervaringen kunnen allemaal voorkomen bij mensen met Autisme, ADHD, ADD, Psychotische stoornissen of een burn-out. Maar ook mensen met een depressie, (sociale)-angststoornissen, fobieën, of een obsessief-compulsieve stoornis kunnen soortgelijke ervaringen hebben.

Los van welke diagnose je hebt (of welk label er past bij de ervaringen die je hebt), wil ik met je kijken hoe ik vanuit ons contact, jou kan helpen meer overzicht te krijgen, aandacht te geven aan wat wel kan, een balans te vinden tussen je kracht en uitdagingen, en doelgericht te werken naar wat je echt wilt. Een vraag die je jezelf misschien niet meer durft te stellen door tegenslagen of teleurstellingen.

Jobcoaching

De problemen die inherent zijn aan autisme, ADHD, maar ook psychotische stoornissen, namelijk beperkte belastbaarheid en beperkt overzicht, uiten zich bij uitstek op het werk. Herken je jezelf in de volgende omschrijving?

“Ik ben prima in staat om een goede indruk te wekken, en als er geen bijzonderheden zijn, mijn werk uit te voeren. Maar wanneer en een acute of nieuwe situatie is raak ik het overzicht kwijt en raak ik gestresst, waardoor ik mijn werk niet goed doe. Mijn leidinggevende begrijpt dit echter niet: het ging toch eerder ook goed?”.

Dit is een veel voorkomend probleem bij mensen met autisme, maar ook andere aandoeningen: het lijkt alsof je je best niet doet of de boel bewust tegenwerkt. Je collega’s of leidinggevende zien niet hoe ontzettend moeilijk het is voor jou om tegelijkertijd je taak goed te doen, en flexibel te reageren in onverwachte situaties, en om te gaan met je collega’s. Het kost je veel meer energie, en je hebt meer tijd nodig om hetzelfde te doen wat anderen zo makkelijk afgaat. Wij kunnen samen zoeken naar wat je wil, kan en wat je nodig hebt om je taak goed uit te voeren. Ik zal je dan vervolgens ondersteunen om dit ten uitvoer te brengen. Ook denk ik dat kennis van- en begrip voor jouw klachten of aandoening een stap is naar een betere werkomgeving. Wij zouden, als je dat wilt, bijvoorbeeld je leidinggevende en collega’s uitleg kunnen geven over hoe je klachten je soms bellemeren in je werk.

Werkervaring, achtergrond, samenwerking

Mijn naam is Karin, ik ben iQ coach, psycholoog en gepromoveerd. Ik ben door mijn wetenschappelijke achtergrond goed op de hoogte van verschillende psychiatrische stoornissen en weet met name veel over mentalisatie (Theory-of-Mind), hechtingsproblemen, denkfouten, stressgevoeligheid, emotionele problemen en problemen met planning en overzicht. Ik heb gewerkt met mensen met psychoses en comorbide angst- en stemmingsproblemen, autismespectrumstoornissen, verslaving en trauma. Dit heb ik gedaan in het AMC, bij de afdeling Vroege Psychose (Arkin). Zij werkten veel samen met het VIP en Mentrum. Nu werk ik ook samen met MEE Amstel en Zaan.

Doordat ik zelf promoveer, kan ik met name (jong) volwassenen die hoog functioneren helpen weer overzicht te krijgen in hun werkzaamheden en hen helpen de balans weer te vinden. Mocht je je herkennen in de klachten die ik hierboven heb omschreven ten aanzien van je dagelijkse bezigheden of werk, nodig ik je graag uit voor een kennismaking om met je te kijken hoe ik jou kan ondersteunen.

Mijn specialiteit

Naast levensbrede coach heb ik ervaring in cognitieve gedragstherapie, motivationele gespreksvoering en acceptance and commitment therapie. De vaardigheden die ik hiermee heb opgedaan kan ik inzetten om je effectief te begeleiden, en om je leven op de rit te krijgen of te houden.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies