1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amsterdam

marielle5526Marielle Post

Contact

Facebook
Linkedin

Iedereen verdient een coach

Wanneer je wel een steuntje in de rug kan gebruiken is het hebben van een eigen coach vaak erg prettig.

Veelal kan je goed functioneren met je autisme, ADHD of ADD. Maar dan verandert er iets in je leven. Je gaat studeren, of juist voor het eerst werken. Er wordt meer van je verwacht op je werk ( promotie of andere werksituatie) of je relatie wordt intensiever.
Bij deze transitiemomenten kun je ineens het gevoel krijgen dat je tegen meer problemen oploopt, meer bewust wordt van je autisme. Dit kan een hoop frustraties en verdriet met zich mee brengen. Kortom de balans in je leven is flink verstoord.

Als levenscoach kan ik samen met jou, aan de hand van jouw toekomstwensen, ideeën en kracht werken aan het weer in balans brengen van je leven. .
Het op orde brengen van zaken en het creëren van overzicht geeft rust om weer stappen voorwaarts te zetten. Op de langere termijn blijft het prettig als de coach als een steuntje in de rug kan blijven optreden en meer of minder intensief op de achtergrond aanwezig is.

Als jobcoach treed ik op als intermediair tussen jou en de werkgever. Het is belangrijk dat jij goed weet wat je als werknemer goed kan met je Autisme, ADHD of ADD, maar ook waar je valkuilen zijn.
Met deze informatie kan de werkgever vervolgens goed ingelicht worden over jouw situatie zodat er op de werkplek naar een passende inrichting van werkomgeving en taken kan worden gekeken.
Met wederzijds begrip van de situatie en duidelijke, heldere communicatie hierover worden de meeste misverstanden opgelost en kan je als werknemer weer lekker werken.
Je ervaart meer rust, meer energie en concentratie waardoor je goed kunt presteren. Dit is belangrijk voor jou én voor je werkgever.

Mijn drijfveer om te werken als coach ligt in het feit dat ik het belangrijk vindt dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan mee doen in de maatschappij. Voor iedereen is het belangrijk naar school te kunnen gaan of te werken. Te kunnen zorgen voor zichzelf en misschien ook voor belangrijke anderen. Dit gaat niet bij iedereen vanzelf. En wil ik graag kunnen bijdragen bij het beste uit jezelf halen, je krachten inzetten op een effectieve manier en hulpbronnen in te schakelen wanneer nodig.
Samen de volgende stap zetten in het verwezenlijken van je droom.
In het verleden heb ik 4 jaar gewerkt als ergotherapeut in de psychiatrie, daarna 14 jaar als arbeidsconsulent en jobacoach bij een reïntegratiebedrijf. Met als specialisatie het coachen van doven en slechthorenden en mensen met ASS, ADHD en ADD.

Als coach werk ik niet alleen. Zo stem ik regelmatig af met mijn collega’s van iqcoaches, MEE Amstel en Zaan, het Leo Kannerhuis, Voorzet en diverse vrij gevestigde psychologen en of psychiaters.

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies