1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amstelveen

Monique2712Monique Jongma

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook
Linkedin

 

In het kort.......

Mijn naam is Monique Jongma. Ik ben eigenaar van iQ Coaches Amstelveen/Amstelland. Ik ben jobcoach en levenscoach. Sinds 1995 verdiep ik mij in ADHD en autisme omdat ik daar in familie en vriendenkring mee in aanraking ben gekomen. Op elkaar afstemmen, met elkaar rekening leren houden en verbinden zijn de drijfveren zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn coaching.

Werken is meer dan geld verdienen

Op dit moment is het een opgave voor velen om een baan te vinden én te behouden. Werken betekent onder andere je waardevol en nuttig voelen. Het kan je financieel onafhankelijk maken en geeft structuur en regelmaat aan je leven; je ontmoet anderen en werkt met hen samen.

Voor mensen met autisme (ASS) kan het vinden en houden van passend werk een extra uitdaging zijn. Toch liggen er wel kansen op dit moment. Door de nieuwe participatiewet zijn het bedrijfsleven én de overheidsinstellingen gehouden om mensen die ondersteuning nodig hebben in dienst te nemen..

Jobcoaching: scheppen van de juiste werkomstandigheden

Mensen met autisme (ASS), ADHD en ADD hebben daarnaast specifieke kwaliteiten. Bijvoorbeeld een goed analytisch vermogen, oog voor details, accuratesse en "out of the box" kunnen denken.

Dat zijn belangrijke en gezochte kwaliteiten en daarom is het scheppen van de juiste werkomstandigheden zo belangrijk.

Abrupte wisselingen in werkzaamheden, veel sociale contacten en onuitgesproken eisen kunnen je functioneren op de werkvloer in de weg staan. Een jobcoach kan dan uitkomst bieden.

iQ Coaches, we kijken levensbreed

Ik heb als iQ jobcoach en als levenscoach een positieve insteek en werk oplossingsgericht. Het ontdekken en benoemen van jouw talenten en vaardigheden is daarbij leidend.
Als iQ Coach kijk ik levensbreed. Hoe je situatie thuis is en je sociale omgeving, dat speelt een belangrijke rol in hoe jij je op je werk voelt. Daarom wordt dat bij het proces betrokken.

iQ Coaches Amstelveen/Amstelland: mijn specialiteit is mijn kracht

Vanuit mijn achtergrond als ergotherapeut is het mijn specialiteit om juist die zaken te herkennen die jou uniek maken voor je functie én de belemmeringen te zien die jij tegenkomt in het uitvoeren van je taken en in het omgaan met anderen.

Ik heb jaren als leidinggevende gewerkt binnen verschillende bedrijven met mensen vanuit allerlei culturen en achtergronden. Dat levert kennis op en ervaring met mensen en organisaties. Daar maak ik gebruik van om een bemiddelende rol te spelen tussen de verschillende partijen.

Mijn aanpak, positief en doelgericht

Afhankelijk van jouw vragen, functie en werkplek let ik in het begin vooral op:

• de werkplek: heb je bijvoorbeeld baat bij een meer prikkelarme werkplek
• inhoud van je werkzaamheden: past het werk bij jouw kwaliteiten
• heb je een duidelijk beeld van wat er van je verwacht wordt
• hoe verloopt de communicatie tussen jou, je collega's en je leidinggevende
• kun je bij iemand terecht voor vragen en hulp
• zijn er specifieke vaardigheden nodig die je kunt verbeteren
• hoe ga je om met je tijd en hoe verloopt de planning van je werk

De uitkomst bespreken wij en samen stellen we dan een plan op. Dit leggen wij voor aan de werkgever, om er zeker van te zijn dat deze erachter kan staan. Daarmee gaan we dan aan de slag om jouw doelen te bereiken en ook de verwachtingen van de werkgever waar te maken.
Binnen de jobcoaching kan ik gebruik maken van de "Wat Werkt" methode van Auris. Deze map wordt helemaal op maat gemaakt voor jou. Zo krijg je inzicht in welke begeleiding bij jou past op de werkvloer. Dit leidt tot meer begrip van de ander en tot meer kennis over jezelf als werknemer, een win-win situatie.
Goed om te weten: iQ Coaches is een door het UWV erkende jobcoach organisatie, waardoor de jobcoaching in veel gevallen vergoed kan worden door het UWV. Ik help jou bij het aanvragen.

Studie en stagebegeleiding, gericht werken aan jouw toekomst

Een van voordelen van iQ coaches is dat we jonge mensen kunnen begeleiden tijdens hun stage en op de stageplek zelf. Door onze brede kijk en aanpak vergroten we jouw kans om te slagen. En als je je opleiding hebt afgerond kan iQ Coaches de begeleiding op je werkplek voortzetten met een coach die jij al kent en die jou kent met jouw specifieke kwaliteiten en uitdagingen vanuit de praktijk. De kans om een positieve start te maken in je nieuwe werkomgeving wordt daardoor aanzienlijk groter.

Als iQ Coach heb ik meerdere studenten met succes begeleid tijdens hun stage. Het eigen harde werken, hun motivatie en doorzettingsvermogen waren daarbij belangrijke ingrediënten.
Zoals ook een goed gezamenlijk overleg met docenten en werk/stagebegeleiders een voorwaarde zijn. Zo weten alle betrokkenen hoe het gaat op je stage en kan er op tijd bijgestuurd worden.

Wil je meer weten, neem contact op


Voor een oriënterend gesprek of informatie over een jobcoachings-traject of stage/studiebegeleiding,
Neem geheel vrijblijvend contact op met Monique:
Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-25290707

Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn.

Blog: succesvol studeren met autisme en of adhd

Meer over mij via Social Media


linkedin logo


Blog: succesvol studeren met autisme en of adhd

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies