1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort/Utrechtse Heuvelrug, Nijkerk

wim2931Wim Harrijvan

Contact

Linkedin

Autisme en/of ADHD

Ben jij iemand met autismespectrumstoornis, zoals Asperger of PDD-NOS? Of met ADHD? Dan is de kans groot, dat je niet altijd goed begrepen wordt en dat je soms reacties uit je omgeving krijgt die jij op jouw beurt niet goed begrijpt. Je hebt misschien moeite met concentratie of met het uitvoeren van taken. Je hoofd kan vol raken met prikkels uit je omgeving, verwachtingen van anderen en je eigen gedachten. Dan kun je veel onrust en stress ervaren, misschien wel haast continu. Jij zult de lijst van gevolgen van autisme of ADHD ongetwijfeld nog langer kunnen maken. Als coach zoek ik graag samen met jou naar een uitweg. Een weg die meer rust geeft en meer grip op je leven, een weg die bij je past.

Levensbrede coaching

Mijn manier van coachen is in principe levensbreed. Dat wil zeggen dat alle facetten van jouw leven aan de orde mogen komen. Ik luister naar je en wil weten wat jij belangrijk vindt. Dingen die je graag wilt realiseren of dingen die je juist moeilijk vindt terwijl ze wèl gevraagd worden. Jij mag bepalen wat daarin belangrijk is voor jezelf. Ik wil je helpen om jouw sterke kanten uit de verf te laten komen. En ik help je ook bij je minder sterke eigenschappen door inzichten aan te reiken waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren. Stap voor stap. Als het nodig is, kunnen we samen oefenen met concrete situaties in je leven door bijvoorbeeld samen gesprekken aan te gaan. Dat kan bij jou thuis, maar ook op andere plekken, zoals op school of op je werk.

Jobcoaching

Op je werk komen meestal heel wat prikkels op je af: geluiden, bewegingen, licht en prikkels van mensen. Leidinggevenden en collega’s zijn niet altijd even begrijpend als het gaat om wat jij nodig hebt. En misschien vind jij het ook niet altijd gemakkelijk om de juiste reactie te geven. Toch is het voor zowel jou als voor je collega’s belangrijk dat je op je werk goed tot je recht komt. Sterker nog: dat je met plezier werkt. Dat mes snijdt aan twee kanten, zowel voor jou als werknemer als voor je werkgever.
Er kunnen verschillende problemen ontstaan in werksituaties. Onbegrip, communicatieproblemen, niet passend werk of een verkeerde werkdruk (te hoog of juist te laag). Jobcoaching is gericht het onderzoeken en verbeteren van jouw werksituatie. Als coach krijg ik graag een goed beeld van jouw sterke kanten als werknemer en hoe je die zo goed mogelijk kunt inzetten op je werk. Uiteraard ondersteun ik je ook als je veranderingen in je werk aan de orde wilt stellen bij je werkgever. iQ Coaches is erkend bij UWV als jobcoachingbedrijf. Dat is goed om te weten als je een jobcoachingtraject wilt aanvragen.

Een persoonlijke ervaring

Ik ben ervaringsdeskundig als het gaat om stress en onrust. Tijdens mijn middelbare schoolperiode en studie Werktuigbouwkunde werd duidelijk dat ik erg gevoelig ben. Maar daar durfde ik niet echt mee voor de dag te komen. Ik stortte me zoveel mogelijk op mijn huiswerk en de studie. Sociale contacten vond ik lastig en beperkte ik tot een minimum. Daarna ging ik aan het werk en werden sociale contacten steeds belangrijker, maar ik vond dat nog steeds erg lastig. Ik was vaak onzeker en gespannen. Daardoor werd werken steeds moeilijker voor me. Gelukkig heb ik toen wel begeleiding gezocht en dat heeft me erg geholpen. Ik kreeg inzicht en ook weer hoop op een beter leven. Ondertussen kan ik uitkomen voor mijn gevoeligheid en ben ik steeds vaker mezelf en helemaal op mijn gemak bij mensen. De begeleiding heeft me veel gebracht. Deze ervaring heeft diepe indruk op me gemaakt.

Opleiding, ervaring en achtergrond

Aangemoedigd door mijn ervaringen besloot ik in 2002 om mezelf als coach aan te bieden aan mensen met vergelijkbare problemen: onrust, stress, hooggevoeligheid, communicatieproblemen, sub-assertiviteit, gebrek aan inzicht en noem maar op.
Ondertussen heb ik diverse opleidingen gedaan op die gebieden en heb veel ervaring opgedaan met het werken als coach, zowel in het bedrijfsleven als voor particuliere cliënten. Opleidingen deed ik bij de Academie voor Coaching en Counseling, de Academie voor Haptonomie en het Kempler Instituut. Het Kempler Instituut is gespecialiseerd in psychosociale begeleiding met behulp van ervaringsgerichte therapie en Gestalttherapie. Ik beleef er nog steeds veel plezier aan om mensen te zien groeien in inzicht en energie. Dat kost soms best even wat moeite en tijd, maar het levert zoveel moois op. Levenskunst en levenslust gaan dan weer hand in hand.

Ik ben christelijk opgevoed en heb daar nog steeds veel affiniteit mee. Ik ben lid geweest van diverse kerken en gemeenten van gereformeerd vrijgemaakt tot evangelisch. Ondertussen ben ik niet meer actief verbonden aan een gemeente, maar heb nog steeds veel respect voor het christelijke gedachtengoed en liefdevolle, menselijke uitingen daarvan.

Muziek heeft een aparte plaats in mijn leven. Ik heb jarenlang dwarsfluit gespeeld, ook in amateurorkesten in mijn studietijd. Dat was een topervaring! Muziek luisteren kan me erg ontspannen en soms diep raken. Daarnaast lees ik graag boeken en kijk regelmatig naar mooie films en documentaires. Ik blijf graag in beweging met mijn gedachten door het verkennen van nieuwe onderwerpen.

Mijn werkgebied

Je kunt bij me terecht als je in Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug en Nijkerk woont en/of werkt.
En ook in de plaatsen daar in de buurt. Mijn woonplaats is Soest.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies