1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort, Utrecht, Midden Nederland

JannekeJanneke Drost

Contact

Facebook
Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Ik bied begeleiding aan mensen met ASS, ADHD, ADD en HOOGGEVOELIGHEID door naast de client (en ouders/gezin) te staan. Ondersteuning bieden op gezin, school, werk, sociale contacten.Dus levensbreed.
Ik breng rust en ontspanning. Biedt een luisterend oor en kijk waar mensen in hun kracht kunnen staan. Stapje voor stapje begeleid ik jou en je gezin. Ieder op zijn/haar eigen tempo. Heb een positieve kijk op het leven en ga uit van iemand zijn/haar kwaliteiten.

Jobcoaching

Voor jou als client die graag een fijne baan wilt hebben, kijken we naar je interesses, wat je kunt en waar zo nodig bijscholing nodig hebt. Hierbij bied ik, als jouw coach, mijn kennis en netwerk aan om samen daarmee aan de slag te gaan. Ik heb toegang bij instanties die jou op weg kunnen helpen naar een leuke en fijne baan.
Voor de werkgever is het prettig dat men steeds met dezelfde coach in contact kan treden. Als coach ken ik mijn client en ken zijn/haar capaciteiten. De communicatie met werkgever heeft daardoor een korte lijn en dat is prettig om op deze manier het beste voor client en werkgever eruit te halen.

Werkervaring en achtergrond

Mijn achtergrond is musicus. Heb jarenlange ervaring opgedaan, en nog steeds, in mijn lespraktijk met kinderen, jongeren en volwassenen. Pedagogisch heb ik veel geleerd in het lesgeven en mijn opleiding aan het conservaorium. Naast mijn werk als musicus ben ik coach/trainer HOOGGEVOELIGHEID. Als ervaringsdeskundige hooggevoelig weet ik precies wat overprikkeling met iemand kan doen. Heb veel kinderen en jongeren met hooggevoeligheid, autisme en adhd begeleid om beter met hun emoties te leren omgaan en wat overprikkeling met je doet en hoe je die weer kunt reguleren zodat je weer lekker in je lijf voelt.
Leren op school of in je werk door teveel drukte kan je enorm belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Ik begeleid kinderen en jongeren op school en kom het liefst ook in contact met een docententeam om informatie te geven over overprikkelt zijn of raken. Hoe kun je dit weer reguleren en bekendheid hieraan geven. Informatieverwerking verloopt echt anders bij mensen die prikkelgevoelig zijn. Denk hierbij aan dat velen ook Beelddenkers zijn. Je bent veel meer visueel ingesteld.
Op werkgebied kun je als werknemer ook regelmatig te maken krijgen met overprikkeling. Ik kan samen met jou als werknemer kijken naar je werkplek. Hoe deze fijner voor je te maken.

Samenwerking

Ik werk samen met andere iQ Coaches in Amersfoort en omgeving.
Werk samen met de wijkteams in Amersfoort en omgeving.
Heb goede contacten met GGD Jeugdzorg Amersfoort.

Begeleiding van uit PGB

Cliënt krijgt zelf budget, wordt afgehandeld via de SVB

Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)

Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
Amersfoort – Baarn – Bunschoten – Leusden – Soest - Woudenberg
Bunnik – De Bilt – Utrechtse Heuvelrug (Amerongen – Doorn – Driebergen Rijssenburg – Leersum – Maarn – Maarsbergen – Overberg) – Zeist

Mijn specialiteit

Mijn expertise is, naast ASS, HOOGGEVOELIGHEID/BEELDDENKEN.
Ik heb veel ervaring in het begeleiden van kinderen in de basisschool-leeftijd, jongeren in middelbareschool-leeftijd/pubers en jong volwassenen met daarnaast ouders die ik ondersteun.
Vanuit mijn opleiding hooggevoelig kan ik een training inzetten om emoties te leren herkennen en weten hoe je met deze emoties om leert gaan.
Ik kijk samen met een kind/jongeren en ouders waar je kwaliteiten zitten. Ben positief ingesteld en zie mogelijkheden.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies