1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Aalsmeer

Aalsmeer

maaike3324Maaike Vertregt

Contact

Linkedin

Als je een autismespectrumstoornis zoals asperger of PDD-NOS hebt, of wanneer je ADHD hebt, dan is het vaak moeilijker om de wereld te overzien. Je wordt ook niet altijd goed begrepen en je krijgt soms reacties van je omgeving waar je niet goed raad mee weet. Je hoofd kan vol raken van alle prikkels uit je omgeving. Je kunt het overzicht over je leven verliezen, erg onrustig worden en vastlopen. In zo’n situatie kan het helpen samen met een coach te kijken welke stappen je kunt zetten om je leven weer beter aan te kunnen.


Hoe help ik mensen met autisme en/of ADHD?

Ik bied levensbrede coaching op basis van de PILLAR-methodiek. Hiermee krijg je (weer) overzicht over je leven en daarmee rust. Die rust heb je nodig om verder te kunnen leren en groeien. Ik luister naar je en wil weten wat jij belangrijk vindt. Het gaat om jou en jouw leven. Ik help je de positieve eigenschappen die je hebt tot hun recht te laten komen. Ook geef ik je handvatten om met je iets minder handige eigenschappen om te leren gaan.
Het coachen kan bij jou thuis, maar ook op andere plekken zoals op school of op het werk. Ook kan ik je helpen iets te ondernemen wat je lastig vindt, of kan ik meegaan naar gesprekken waarbij je graag steun wilt.

Jobcoaching

Werken geeft je, naast een inkomen, een invulling van je leven. Het is voor iedere werknemer belangrijk dat hij of zij zich goed voelt in zijn werk. Ook voor werkgevers is dit belangrijk, want een werknemer die zich prettig voelt, kan vaak beter zijn werk doen. Werknemers en werkgevers hebben dus een gemeenschappelijk belang. Door onbegrip en communicatieproblemen kan dat gemeenschappelijke belang uit zicht zijn geraakt. Ik kan helpen de communicatie tussen werkgever en werknemer te verbeteren. Ik kan helpen de problemen te analyseren en samen met werknemer en werkgever te zoeken naar oplossingen die werken. Daarbij besteed ik veel aandacht aan de sterke kanten van de werknemer en op welke manier deze sterke kanten ingezet kunnen worden.
iQ Coaches is een erkend jobcoachingbedrijf volgens UWV. Ik kan helpen bij het aanvragen van een jobcoachingtraject.

Werkervaring en achtergrond

Omdat ik nieuwsgierig ben naar wat mensen beweegt, ben ik in 2008 psychologie gaan studeren. Inmiddels ben ik basispsycholoog. Ik ben afgestudeerd in klinische ontwikkelingspsychologie en deed een minor klinische psychologie.
In diverse werkkringen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren en studenten. Dat deed ik op een muziekschool, op universiteiten en op een schoolbegeleidingsdienst waar ik tijdens mijn stage ouders, kinderen en leerkrachten advies gaf wanneer er sprake was van leer- en gedragsproblemen.
Op de Muziek- en Dansschool Amstelveen ben ik lang coördinator geweest. In die functie was ik een schakel tussen de directie en de werkvloer. Hier heb ik geleerd hoe je door respect te tonen voor de individuele eigenschappen van werknemers het beste uit mensen kunt halen.
In de nabije vriendenkring en als vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme werd ik geraakt door de bijzondere manier van denken van mensen met autisme. Ik sta voor een samenleving waar plek is voor individuele verschillen en waar mensen die iets anders denken en doen dan gemiddeld net zo goed meedoen als ieder ander. Graag draag ik hier mijn steentje aan bij, daarom ben ik iQ Coach geworden.

Praktisch

Je kunt bij me terecht als je in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Uithoorn of omgeving woont.

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies