1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze jobcoaches

Raalte-Deventer-Hengelo

MelinaMèlina Temmink

Contact

 

 

 

Even voorstellen

Mijn naam is Mèlina Temmink en ik woon in Raalte met mijn man en vier kinderen. Ik ben moeder van meerdere kinderen met diagnoses. Ik ben gefascineerd geraakt door ASS en ADHD toen wij hier binnen ons gezin mee te maken kregen. Vanaf dat moment hebben autisme en AHDH mij “gepakt” en niet meer los gelaten. Ik ben mij op allerlei manieren in deze materie gaan verdiepen, omdat ik wilde begrijpen hoe mijn kinderen de wereld beleven, zodat ik hen beter zou kunnen begeleiden. Hoewel er altijd periodes van zorgen blijven bestaan, gaat het nu wel gepaard met harmonie en vooruitgang.

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Als ervaringsdeskundige heb ik de afgelopen jaren gemerkt hoe mijn kinderen vaak worstelen om zich staande te houden in hun leven. De moeilijkheden in contact en communicatie, de prikkelgevoeligheid, de vaste patronen en het botsen met het schoolsysteem eisen dagelijks hun tol. Dit maakt mij soms machteloos, maar tevens strijdbaar, als een leeuwin die zich over haar welpen ontfermt. Met deze passie en vastberadenheid wil ik ook jou helpen op je levenspad.

Ik weet zeker dat jij ook regelmatig tegen je grenzen aanloopt in deze hectisch maatschappij, ook al gaan er dingen wel goed in je leven. Je zult stress en onrust ervaren, misschien wel angst en depressie. Dit kan confronterend zijn en verdriet met zich mee brengen.

Er wordt van je verwacht dat je snel kunt schakelen, om kan gaan met alle prikkels, sociaal bent en duidelijk en snel kunt communiceren. Voor mensen met autisme en ADHD is dit niet altijd weggelegd en dit brengt stress met zich mee. De wereld wordt chaotisch en onoverzichtelijk.

Door goed naar jou te luisteren en ook te horen wat er niet wordt gezegd kan ik jou helpen weer grip op jouw leven te krijgen. Ik kijk naar de vraag achter de vraag.
Wij gaan samen aan de slag om meer overzicht te krijgen en daardoor meer rust. Wanneer er rust is kunnen we uitzoeken wat jouw kwaliteiten / sterke punten zijn en hoe we deze kunnen gaan inzetten voor een zo prettig mogelijk leven. Een leven in balans op alle levensgebieden. Alles in jouw tempo.

Ik laat jou in je waarde en samen zoeken we naar oplossingen. Daarbij kunnen we ook stilstaan bij een stukje verwerking en zingeving. Ik zet jou weer in je kracht!
Ik werk graag praktisch, doelgericht en competentiegericht.

Jobcoaching

Daarnaast bied ik jobcoaching. IQ Coaches is een door het UWV erkende organisatie voor jobcoaching. Ik kan jou begeleiden op de werkvloer zelf. Dit kan gaan over uitzoeken welk werk past bij jouw kwaliteiten en jouw interesses, communicatie op de werkvloer, organiseren van je werk, prikkelgevoeligheid, enz. Ook kan ik, indien wenselijk, voorlichting geven aan collega’s en leidinggevenden.

Als werkgever kun je mij ook inschakelen voor informatie, voorlichting of vragen over hoe om te gaan met specifieke werknemers.

Werkervaring en achtergrond

Van jongs af aan heb ik interesse gehad in het hoe en waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, wat hen beperkt en juist in hun kracht zet. Na mijn HAVO heb ik dan ook gekozen voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Mijn interesse ging al gauw uit naar het gedrag van kinderen in wisselwerking met hun omgeving. De kennis die ik heb opgedaan in de jaren dat ik orthopedagogiek heb gestudeerd, kan ik goed inzetten bij mijn werk.

Tevens ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Hoewel dit niet mijn voorkeur heeft, heb ik wel een kijkje kunnen nemen in verschillende organisaties. Deze ervaring zet ik nu weer in bij werkgerelateerde vraagstukken.

Na jaren energie gestoken te hebben in mijn kinderen met ASS, MCDD, ADHD en ADD, doe ik nu waar ik goed in ben, namelijk mensen zoals jij in je kracht zetten! Uit eigen ervaring weet ik dat levensbrede en levenslange begeleiding door één coach het antwoord is op de uitdagingen waar jij voor staat.

Naast de Pillarmethodiek heb ik ervaring met de methodiek Geef me de 5 en heb ik een training gevolgd voor effectief coachen bij autisme.

Samenwerking

Ik heb onder andere contacten met andere iQ coaches met allen hun eigen specialiteit, de gemeente (WMO), het UWV, huisartsen en praktijkondersteuners, GGZ instellingen, psychologen, scholen en werkgevers.
Als coach vind ik het belangrijk scherp te blijven en mezelf te ontwikkelen. Dit doe ik middels het volgen van opleiding en training, intervisie, netwerkbijeenkomsten en lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging Autisme en Balans.

Mijn specialiteit

Naast dat ik allround levensloopcoach ben, is mijn specialisatie vanuit mijn persoonlijke ervaring: ASS, MCDD, ADHD, ADD binnen het gezin.

Praktisch

Mijn werkgebied is Raalte, Deventer, Hengelo en omliggende gebieden.

Ik kan jou helpen bij het aanvragen van Zorg In Natura (ZIN) of een Persoonsgebondenbudget (PGB) bij de gemeente. Ook kan ik een jobcoachtraject bij het UWV aanvragen.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek dan kun je mij bellen op 06-15304341 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies