1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze jobcoaches

Rijnsaterwoude-Leiden

nienke0670Nienke Heeres

Contact

Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD ?

Als je door een beperking of meerdere problematieken tegenslag ervaart in je dagelijks leven en/of in je werk is dat van invloed op jouw geluk en op je functioneren.
Het idee dat je er in deze situatie alleen voor staat kan belemmerend werken.
Ik begeleid je graag hierin. Zodat je zo goed mogelijk met je eigen kwetsbaarheden om kunt gaan.
Zodat je daardoor meer rust krijgt en je je kan focussen op de dingen in het leven die belangrijk voor je zijn. Hierbij staat voorop wat jouw wensen zijn en waar jouw interesses, passies en mogelijkheden liggen. Jij geeft aan in welke omgeving jij je het prettigst voelt, zodat daar de begeleiding plaatsvindt.

Jobcoaching

Jobcoaching is mogelijk op grond van Wet Wajong voor 2015, Participatiewet, Ziektewet, Wet WIA of particulier.
Graag zet ik mij in om mee te denken met jou en je werkgever over wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je werk. En je hierbij te begeleiden. Dat kan zijn doordat we samen voorstellen aan je werkgever doen om omstandigheden in het werk beter aan te passen aan jou.
Maar ook kan ik je coachen in de contacten met collega’s, leidinggevende en klanten. Ik kan je begeleiden bij het inwerken van een baan. Je coachen in bepaalde vaardigheden die je nodig hebt voor je werk. Je structuur en ondersteuning bieden bij het organiseren van een rustige werkomgeving. Kortom ondersteuning bij het creëren van een voor jou en je werkgever stabiele werkrelatie.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben opgeleid als jurist. Hierdoor weet ik goed de weg in regels en wetten en kan ik duidelijk uitleggen wat er in die ingewikkelde brief bedoeld wordt en hulp bieden in je contacten met alle instanties. Erg belangrijk. Er wordt veel van je gevraagd als je door je problematiek met allerlei instanties en regels te maken krijgt.

Na een aantal jaar als jurist, heb ik de ommezwaai gemaakt naar de maatschappelijke sector. Ik heb als coach in het jongerenwerk jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar tot jong volwassenen van 30 jaar. Mijn expertise ligt in coachen en begeleiden op alle terreinen waar dat nodig is zodat je naar eigen vermogen kan meedoen in de maatschappij. En ruimte krijgt om verder te ontdekken wat je graag wil in je leven, hoe je dat kan vormgeven en waar je met andere mensen een verbinding kan krijgen.
Het kan gaan om coaching in het omgaan met ADHD en autisme, vinden van vrijetijdsbesteding, voorkomen ongezonde gewoonten, in het omgaan met gepest worden. Werken aan zelfvertrouwen, verslavingsproblematiek. Kortom je begeleiden in de samenleving. Je helpen je te oriënteren op toekomst, studiekeuze. Je begeleiden naar werk en in werk. Je stimuleren in je talentontwikkeling via sport, muziek, theater, foto en film, multimedia.

Naast jong volwassenen kom ik heel graag in contact met iedereen tussen de 10 en 100 die zich aangesproken voelt door mijn profiel om kennis te maken. En om samen te kijken of het tussen ons “klikt”.

Ik heb in persoonlijke sfeer ervaring in het ondersteunen van mijn moeder die op 45-jarige leeftijd de diagnose van de Ziekte van Parkinson kreeg. Begeleiding van mensen met de Ziekte van Parkinson en vergelijkbare problematiek heeft mijn speciale interesse. Ook zet ik mij vanuit maatschappelijke betrokkenheid graag in voor de begeleiding van vluchtelingen.

Samenwerking

Mijn netwerk is met name in de Randstad uitgebreid en divers. Van MBO’s tot arbeidsdeskundigen tot Centra van Jeugd en Gezin, Sociale Wijkteams, huisartsen, bedrijfsleven, Nidos, Hogescholen, Schuldhulpverlening, GGZ, overheid en universiteiten.

Mijn specialiteit

Ik ben een echte verbinder. Ik ben ondernemend, creatief en neem initiatief. Ik hou van buiten zijn. Beweging in de buitenlucht kan je ruimte geven in je hoofd. Ik spreek naast Nederlands zeer goed Engels en goed Duits en Frans.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies