1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze jobcoaches

Drenthe

marieke0668Marieke de Blank

Contact

Linkedin

Hoe help ik mensen met ASS, AD(H)D en NAH?

Doen wat je wilt en waar je blij van wordt. Dat is voor de meeste mensen de grootste wens. Gebruik kunnen maken van je eigen talenten en kwaliteiten. Ook als je te maken hebt met autisme (ASS), AD(H)D, of de gevolgen van NAH. Soms lukt dat, maar soms ook niet en dat kan heel frustrerend zijn.

Een paar dingen waar je last van kan hebben zijn:
• Je komt er niet toe orde in huis te krijgen of in je administratie.
• Drukte en herrie om je heen veroorzaken zoveel prikkels dat jij geïrriteerd raakt. Je kan daardoor een ander niet meer volgen.
• Iemand wordt boos op je terwijl jij echt niet snapt waarom. Dat voelt heel onrechtvaardig.

Het vraagt veel energie en maakt je moe. Het kan ertoe leiden dat je je onzeker en eenzaam voelt en moeite hebt om overeind te blijven.

Je hebt altijd een talent of kwaliteit om meer vertrouwen in jezelf te krijgen en je niet meer eenzaam te hoeven voelen. Als je dat nu niet zo ervaart kan ik helpen jou talent en kwaliteit te ontdekken. Zodat je wel orde en rust in je bestaan krijgt. Je hoeft het niet alleen te doen. Het is een gezamenlijke weg. Jij bent uniek. Jouw wensen en doelen staan centraal. Ik gebruik mijn levens- en werkervaring om samen met jou je doelen te bereiken. Door het vinden van praktische oplossingen ervaar je minder stress. Krijg je meer energie en levensvreugde. Door acceptatie ontstaat er evenwicht en rust.

Jobcoaching

Ook op het werk kan ik coach voor je zijn. Dat is het fijne van levensbrede begeleiding. iQ coaches is een door het UWV erkende jobcoachorganisatie waardoor financiering vaak mogelijk is.
• Ik kan je helpen bij het vinden van passend werk of dagbesteding.
• Als je werk hebt. Samen met je kijken hoe die plek voor jou het beste is.
• Je steunen bij een goede communicatie met je werkgever en met je collega’s.

Aan de werkgever en collega’s kan ik voorlichting geven en tips hoe zij om kunnen gaan met jou als werknemer en collega.

Wie ben ik en wat is mijn ervaring

Mijn naam is Marieke de Blank. De passie voor coachen is ontstaan door mijn persoonlijke ervaringen en ontwikkeling. Na 15 jaar werken in het bedrijfsleven ben ik overgestapt naar de sociale sector. Mensen begeleiden en hun belangen behartigen werden mijn hoofdactiviteiten. Eerst als maatschappelijk werker in de zorg en nu al weer jaren als coach. Vanuit mijn werk kwam ik in contact met mensen met ASS, AD(H)D en met mensen met NAH. Van hen leerde ik hoe lastig het kan zijn om in onze samenleving een eigen volwaardige plek te krijgen en te houden. Ik heb mij voor mensen van alle leeftijdsgroepen in kunnen zetten. Van heel jong tot heel oud. Hierdoor heb ik een brede visie kunnen ontwikkelen. Die mij bij het coachen en levensbrede begeleiding goed van pas komt.

Ik ben me bewust geworden van het feit dat je als mens deel uitmaakt van veel verschillende systemen. Systemen die elkaar onderling beïnvloeden. Waarbij ‘accepteren’ in alle opzichten een grote rol speelt. Ik raakte overtuigd van het belang van evenwicht en rust in je bestaan.
Dit heeft ertoe geleid dat ik gerichte studies ben gaan volgen waaronder Mediator en Holistische coaching bij Burn-Out, Autisme coach en Systemisch coach. Die kennis neem ik mee bij het coachen met de zeer praktische PILLAR methodiek van iQ coaches.

Samenwerking

Ik werk samen met professionals en organisaties zoals WMO loketten van diverse gemeenten in de regio, huisartsen, MEE en GGZ. Daarnaast werken we als iQ-coaches met elkaar samen.

Specialiteit

Depressiviteit en burn-out bij meisjes en vrouwen met ASS, AD(H)D of een vermoeden daarvan.
Depressiviteit en burn-out bij jong-volwassenen met ASS, AD(H)D.
Onbegrepen gedrag bij ouderen met ASS, AD(H)D of NAH en dementie.
Systeem- en familie opstellingen, Mindfulness, Vitaliteitscoachen

Contact

Mijn werkgebied bevindt zich in Drenthe, Groningen en Overijssel.
Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kan je me bellen op 06 20 39 51 08 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies