1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze jobcoaches

Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Breda, Tilburg

2067 Salih Oner webSalih Oner

Contact
Linkedin

 

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

De meerderheid in onze samenleving bepalen de norm. Hier vergelijken andere zich regelmatig mee. Maar uiteindelijk is ieder mens anders. En dat is ook goed. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en blinkt op zijn/haar eigen manier uit. En zo leef ik met het motto: “Know how you’re good, not how good you are”.

De mensen die afwijken van de norm, door bijvoorbeeld autisme (ASS), hebben vaak een bijzonder verhaal of verleden en voelen zich niet begrepen, geaccepteerd of erkend. Door te luisteren en begrip te tonen, plaats ik mijzelf in de schoenen van mijn cliënt. Ik ben een open persoon en ik coach dan ook op een nuchtere, directe en eerlijke manier. Dit doe ik opbouwend, ik leer je graag eerst kennen, zodat er een wederzijdse vertrouwensband gecreëerd kan worden. Ik ben zeer flexibel. Ik ben werkzaam in Rotterdam, maar vind het ook geen probleem om binnen een straal van 100km (of ong. een uur rijden in bijvoorbeeld regio Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Breda of Tilburg) hiervan te werken. Ik probeer als coach present te zijn voor de cliënt. Met present bedoel ik aanwezig te zijn in mijn afwezigheid. Dat bereik ik door de interactie die ik heb met de cliënt, door goed te luisteren, waarbij er actie wordt genomen om rust te bereiken in het leven. Vanuit die rustpositie, werk ik als coach aan alle levensgebieden van de cliënt….

Jobcoaching

Afhankelijk van de problemen op de werkvloer, zorg ik ervoor dat de werknemer zich weer gezien en gehoord voelt op werk. Als er sprake is van een aanlopende burn-out, kan ik dit vroegtijdig signaleren en samen met de betrokken partijen hieraan werken met als doel om de burn-out zo veel mogelijk te voorkomen. Zo werk ik eraan dat de cliënt zich weer op zijn/haar plek voelt, zodat de werkgever weer een goed functionerende werknemer heeft. Een win-winsituatie. Ook kan ik samen met de werkgever kijken naar creatieve oplossingen om spanningen op de werkvloer te verminderen.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben begonnen met het coachen van jongeren op een internaat. Deze jongeren heb ik gecoacht op school en thuis. Mijn werkzaamheden werden steeds breder en het familiesysteem werd ook steeds meer betrokken. Hier heb ik steeds meer de mogelijkheid gehad om ook de ouders te coachen.

Werken met jongeren heeft mij altijd gemotiveerd en ik heb ruime ervaring (sinds 2012) met deze doelgroep. Tussen al de jongeren die ik heb mogen coachen, waren er een aantal bijzondere gevallen. Naarmate ik meer te weten kwam over AD(H)D, PTSS en autisme, drong het tot mij door waarom het coachen bij deze bijzondere jongeren een iets andere aanpak moest worden gehanteerd. Nu, met mijn huidige ervaring, vind ik het prettig en fijn om met deze doelgroep te werken.

Met veel plezier ga ik samen met jou de uitdaging aan om jouw kwaliteiten in kaart te brengen, maar ook je valkuilen. Wat bepaalt het gedrag en de houding? En wat heb jij nodig om te kunnen functioneren op een manier waardoor jij je beter in je vel voelt? Vooral het bewust zijn van de kwaliteiten geeft vertrouwen in eigen kunnen. Door te spiegelen en te reflecteren ontstaat deze bewustwording.


Mijn persoonlijke drijfveren

Ik voeg graag waarde toevoegen aan de kwaliteit van leven met autisme en AD(H)D en/of in combinatie met hoogbegaafdheid. Ondersteuning en hulp bieden om te groeien in persoonlijke kracht, mentale weerbaarheid en het professioneel handelingsrepertoire positief te beïnvloeden. Waar ik ook waarde aan hecht is meer begrip tonen voor autisme, AD(H)D en hoogbegaafdheid in de samenleving en op het werk.

Ik sta er voor jou als je er niet uitkomt. “Nothing is impossible!” Als je er zelf maar in gelooft. Geloof jij niet in jezelf?! Ik geloof wel in jou!

Samenwerking

Collega IQ Coaches Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, Het UWV, ouders, leidinggevenden, Human Resources, artsen, psychologen, psychiaters, arbeidsdeskundigen, docenten en mentoren.

Mijn specialiteit

Vanuit mijn ervaring, persoonlijke kracht en kunde heeft het coachen van kinderen en jongvolwassenen, hoger opgeleiden en leidinggevenden die ‘anders denken en doen’ mijn bijzondere aandacht en compassie.
Mijn coachingsterreinen:

  • Levenscoaching
  • Jobcoaching
  • Ouderbegeleiding

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies