1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Leiden

iQ Coaches Leiden Minette AalbersMinette Aalbers

Contact

Facebook
Twitter

 

Werk

Iedereen wil meedoen in de maatschappij. Wil zijn of haar steentje bijdragen. Ik help jou om jouw unieke talenten in te zetten tijdens je zoektocht naar je eerste baan, na een burn-out of bij je volgende stap naar een andere baan of werkgever. Hierbij houd ik uiteraard rekening met jouw autisme, NAH of jouw ADHD al dan niet in combinatie met hoogbegaafdheid. Mijn passie is om mensen die “anders bedraad zijn of “anders denken” te begeleiden en te ontwikkelen. Ik help je in jouw zoektocht naar een passende baan en dito werkgever. Duurzame inzetbaarheid dus!

Werkgever

Als werkgever van iemand met autisme, ADHD, NAH (niet aangeboren hersenletsel) en hoogbegaafdheid zoek je de best passende begeleiding. Ik coach zowel jouw werknemer, jouzelf als leidinggevende en het team waar de werknemer in werkt. In samenwerking komen we tot de beste oplossing. Systeemgericht coachen pas ik ook toe in het werk.

Jobcoaching

Jobcoaching helpt zowel de werknemer als de werkgever. Ik heb als interim-communicatiemanager in veel verschillende organisaties gewerkt. Hierdoor spreek ik zowel de taal van de werknemer als van de werkgever. Ik ken beider belangen. Als jobcoach begeleid ik de werknemer op de werkvloer. Ik bemiddel ik als nodig, en geef voorlichting aan zowel collega’s als managementteams over hoe om te gaan met autisme, NAH of ADHD in de dagelijkse praktijk.

Doel van jobcoaching is dat je als medewerker (weer) goed functioneert en dat jouw leidinggevende en collega's voorlichting en praktische handvatten krijgen hoe zij om kunnen gaan met jou als medewerker met autisme of ADHD.
Bovendien ondersteun en train ik jou en jouw werkomgeving bij de bevordering van de onderlinge communicatie. Ook gaan we samen op zoek naar jouw talenten en de wijze waarop je deze kunt inzetten in je werk.

Loopbaancoaching, re-integratie, employability en talenttesten

Ben je op zoek naar een andere baan of wil je je oriënteren op ander werk? Ben je ondernemer of wil je dit worden? Wil je dat er op subtiele wijze rekening wordt gehouden met jouw autisme, NAH of ADHD en hoogbegaafdheid op de werkvloer? Dan bied ik je een maatwerk loopbaancoachtraject aan. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld jouw prikkelgevoeligheid of zoeken een plek waar je intellectueel wordt uitgedaagd.
Met behulp van talenttesten help ik je zoeken naar de best bij jou passende baan. Of als je al een baan hebt, ga ik in gesprek met jouw leidinggevende om de baan wellicht nog passender te maken. Maatwerk dus!
Heeft jouw bedrijf te maken met een fusie of een reorganisatie? Dan kun je door middel van loopbaancoaching jouw employability vergroten.

Mijn achtergrond en specialiteit

Door mijn jarenlange ervaring als communicatiemanager binnen het bedrijfsleven en de overheid weet ik hoe complexe organisaties werken. En welke verwachtingen er bij zowel de leidinggevende als bij de werknemer zijn. Ik kan nu mijn ervaring als teammanager en als teamcoach inzetten bij het jobcoachen.
Vanaf 2007 heb ik een aantal coachopleidingen en een trainersopleiding succesvol afgerond. Als iQ Coach heb ik de interne opleiding van iQ Coaches tot jobcoach met goed gevolg gedaan. In 2019 heb ik een loopbaancoachopleiding succesvol afgerond. Daarnaast ben ik als loopbaancoach lid van de Noloc. Mijn talent is jou te ontwikkelen en tot bloei te brengen. Ik doe dat met warmte, inlevingsvermogen en kracht. Vooral hoogopgeleiden en hoogbegaafden houd ik graag een spiegel voor. Ik ben er voor jou en verwacht dat jij je inzet om je eigen talenten te ontplooien.
Door mijn communicatieachtergrond ben ik sterk in het geven van voorlichting, het creëren van draagvlak voor cliënt en kan ik werkgevers zeer goed en to-the-point advies geven.

Aanbevelingen en voorbeelden

Jobcoaching en loopbaancoaching geven mij de gelegenheid om al mijn opgedane ervaring en mijn talenten te combineren. Zo heb ik samen met de HR-afdeling en mijn cliënt een functiebeschrijving op maat gemaakt. Hierin staan ook handvatten voor collega’s en leidinggevende hoe om te gaan met het autisme van cliënt.
Een andere cliënt heeft veel beter bij hem passende baan met dito omgeving gevonden na jobcoaching en een talententest.
Na voorlichting tijdens een teamoverleg, houden collega’s en managers beter rekening met cliënt en is zijn contract verlengd.
Het takenpakket van een cliënt die stage loopt, is zo aangepast, dat cliënt weer met plezier naar zijn stageadres gaat. En meer gewaardeerd wordt, omdat hij nu taken doet die veel beter bij hem passen.

Samenwerking en netwerken

Vanzelfsprekend ben ik lid van Noloc, IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen) , Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Autisme Centraal (België), het ADHD Netwerk, Mama Vita en Per Saldo.
Binnen mijn netwerk werk ik samen met het UWV, arbeidsdeskundigen, andere loopbaancoaches, hulpinstanties, (sport)verengingen en scholen in de regio: psychiaters, psychologen, orthopedagogen, ib-ers, bedrijfsartsen etc.

 

Persbericht "Ruimte voor zingeving"

 Cover Ruimte voor zingeving Voorkant

Boeklancering "Ruimte voor Zingeving"

Alle bijeenkomsten zullen met een livestream te volgen zijn.

Kennissessie “Existentieel Luisteren”
Vrijdag 10 december 2021, 14.00 – 16.00 uur

Besloten sessie voor coaches en staf van iQ Coaches Nederland.
Pers is vanaf 13.30 uur welkom op locatie, Van der Valk hotel in Almere.

Boeklancering “Ruimte voor Zingeving” met dr. Derek Strijbos
Dinsdag 14 december 2021, 20.00 – 21.30 uur

Livestream vanuit studio PH te Nijmegen.
Sara en Herman in gesprek met Derek Strijbos, schrijver van het voorwoord en psychiater, filosoof, opleider.

Klik hier om je aan te melden

Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Kennissessies “Existentieel Luisteren”

Deze kennissessies zijn bedoeld voor hulpverleners uit de GGZ.
We gaan dan met elkaar in gesprek over zingeving aan de hand van casussen die deelnemers inbrengen. Per bijeenkomst kunnen zich maximaal 8 deelnemers inschrijven. Kies op welke onderstaande datum je deel wil nemen en klik op de link. Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Woensdag 19 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om aan te melden voor 19 januari

Woensdag 26 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 26 januari

Woensdag 2 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 2 februari

Woensdag 9 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 9 februari

 

Persbericht "Ruimte voor Zingeving"

Persbericht

Ruimte voor zingeving; een filosoof en psycholoog in gesprek

Het nieuwe boek van Herman de Neef en Sara Helmink komt eraan!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

Cover Ruimte voor zingeving Voorkant

Op weg naar rust - De PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme

IQ op weg naar rust 06 2012 omslag voorkant

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

Hoe dan wel - Zorginnovatie in de praktijk, de winst van levensbrede begeleiding

omslag boek hoe dan wel ware grootte

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

 

 

 

 

 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies