1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Team

Maak hier kennis met het team dat zich met veel enthousiasme iedere dag inzet voor iQ Coaches Nederland.

Marjolein de Neef - Westerdiep

Marjolein
IK HELP coaches hun eigen succesvolle autismepraktijk op te zetten. Succesvol als coach, die rust brengt bij zijn/haar cliënten en ze weer kan laten groeien en succesvol als ondernemer met een bloeiende praktijk.

SAMEN met Herman de Neef ben ik de grondlegger van iQ Coaches Nederland, een landelijke organisatie voor levensbrede begeleiding bij autisme en AD(H)D.
Wij werken vanuit de visie van de PILLAR-methodiek en hebben een eigen autismeopleiding.
De PILLAR-methodiek staat beschreven in het boek 'Op weg naar rust' van Herman de Neef en wordt aangeprezen door o.a. de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

En wie ben ik dan?
Geïnspireerd coach en ondernemer, moeder en echtgenote. Alles zo vol, blij en groots als maar kan. Ik geniet van het overbrengen van mijn enthousiasme op andere coaches.
En dan gaat het om mijn enthousiasme over het coachen van mensen met Autisme of ADHD én over mijn enthousiasme over het ondernemerschap en alle kansen en uitdagingen die daarbij horen.

ONS BEDRIJF heet dan ook niet voor niets: iQ Coaches, Inspired Quality for Life and Work.
Ik laat me graag inspireren door alle prachtige mensen om mij heen, cliënten, coaches, voorbijgangers.

MIJN MOTTO: alleen vanuit veiligheid kunnen mensen groeien.
Als ik daaraan mee kan werken, ben ik gelukkig.

Herman de Neef

Herman

Herman de Neef is auteur, filosoof en directeur van de landelijke organisatie iQ Coaches.
Hij heeft wijsbegeerte gestudeerd en heeft onder andere als psychiatrisch verpleegkundige, reintegratiecoach, jobcoach en studiecoach gewerkt.

Door al de ervaringen en bevindingen te combineren heeft hij de begeleiding van mensen met autisme op basis van een levensbrede benadering ontwikkeld en verder uitgebouwd.
Hij is in 2006 een eigen praktijk gestart, die mede als proeftuin fungeerde om ideeen en visie te toetsen, te verbeteren en waar nodig aan te passen.

Dat zijn ideeen en visie werken, werd bevestigd in juni 2009. Toen werd Levensloopbegeleiding door de Gezondheidsraad benoemd als de manier om mensen met autisme te begeleiden.
De Levenbrede Begeleiding ofwel Levenscoaching voldoet aan alle criteria zoals in dat rapport zijn vermeld als voorwaarde voor Levensloopbegeleiding.

Herman heeft de PILLAR methodiek ontwikkeld. Het is één van de eerste methodieken waarin Levensloopbegeleiding (Levenscoaching, levensbrede begeleiding) uitgewerkt is. De methodiek helpt coaches, professionals om mensen met autisme of ADHD te begeleiden.

De methodiek is gepubliceerd in boekvorm onder de titel: 'Op weg naar de rust, de Pillar-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme'. 'Op weg naar rust'

Sjoerd van Essen

sjoerd0841

Mijn Japanse krijgskunsten, waaronder het kyudo, Japans boogschieten en de Zen-filosofie bepalen voor een belangrijk deel hoe ik in het leven sta. Zowel zakelijk als privé. Het heeft mij onder andere geleerd dat het bereiken van je doelen niet iets is wat je nastreeft, maar dat het veel meer het gevolg is van wat je doet: de juiste dingen in de juiste volgorde goed doen. Dan volgt het resultaat vanzelf.

Ik ben Sjoerd van Essen, algemeen directeur van iQ Coaches Nederland. Het is mijn taak om met de staf en de regiomanagers goede voorwaarden te scheppen voor al onze coaches, de franchisenemers. Zodat zij optimaal van betekenis kunnen zijn voor hun cliënten, vanuit een mensgerichte visie en methodiek.

Daar hebben we ook een opleiding voor: de PILLAR-opleiding. Een opleiding waarin je anders leert kijken en anders leert denken en hoe je daarmee je cliënten een stukje gelukkiger kunt maken. Want dat is wat onze iQ Coaches uiteindelijk doen. De mens een stukje gelukkiger maken.

Het is mijn grootste wens voor mensen met een sociale beperking zoals autisme en ADHD dat zij een iQ Coach op hun pad vinden. Dat hoeft niet per se iemand te zijn die franchisenemer is bij iQ Coaches Nederland - het liefst natuurlijk wel - maar wel iemand die de visie en de mensgerichte aanpak hanteert zoals wij die aanleren bij de PILLAR-opleiding. Of - zoals Herman de Neef dat zo mooi verwoordt - een coach die de existentiële pijn van de mens begrijpt. Die in zijn hart begrijpt wat autisme is in de kern van je bestaan.

Ik ben blij dat ik van Herman en Marjolein, de oprichters van iQ Coaches, het vertrouwen en de ruimte heb gekregen om te werken aan optimale groei. Daar ligt mijn kracht en daar kan ik van betekenis zijn voor de organisatie, zodat zoveel mogelijk mensen een iQ Coach tegenkomen op hun weg naar rust. 
 

Marina van der Veldt

Marina

Mijn naam is Marina van der Veldt. Sinds juni 2014 werkzaam op het hoofdkantoor als administratief medewerkster.
Ik ben de spin in het web op kantoor voor Herman, Marjolein en Sjoerd.

Voor onze coaches ben ik het eerste aanspreekpunt, en zorg ervoor dat zij vragen snel beantwoord krijgen.

Marjan Marinissen

marjan0811

Super blij dat ik weer terug ben bij iQ Coaches! Sinds 1 januari 2020, ben ik begonnen, na ruim een jaar weggeweest te zijn, als interne auditor en kwaliteitszorgmanager.

Ik ben Marjan Marinissen, vrouw, moeder van Daniëlle (25 jaar) en Johan (21 jaar), echtgenote van Ad, baasje van Anouk (witte herder) en Conor (vubara, lees: vuilnisbakkenras - kruising herder x labrador). Ik heb bijna twintig jaar gewerkt als managementassistent in het UMCUtrecht. En ook bijna tien jaar als relatiecoach, waarin de relatie met jezelf de eerste en belangrijkste is, maar ook liefdes- en werkrelaties vind ik erg leuk om mee te werken.

Ik ben een Zeeuws ‘meisje’, geboren en getogen op Noord-Beveland, Wissenkerke. Na omzwervingen via Dordrecht (Hogere Landbouwschool gedaan daar), Wageningen, Duiven en Houten, nu, sinds drie jaar, onze droomplek gevonden: een voormalig boerenerf in Marknesse (Noordoostpolder)). Een hectare tuin en wei met een huis en een echte schokbetonnen schuur!

Ik werk graag in de tuin, houd van wandelen met de honden. Verder ben ik creatief op allerlei gebieden, zoals beeldhouwen, (mandala)tekenen, bloemschikken, vilten, etc.

Tijdens mijn werk bij iQ Coaches hoop ik samen aan kwaliteit naar de cliënten toe te werken, maar vooral ook de kwaliteit van onze samenwerking van franchisegever en franchisenemer te optimaliseren! 

Saskia van de Riet

YW Saskia103 B

 

 

 

Ik ben Saskia van de Riet en sinds 1 april 2019 werk ik bij iQ Coaches voor communicatie en marketing. Ik ben geboren in Amsterdam, maar ik woon al sinds 1998 in Meppel. Taal heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld, ook al ben ik na mijn middelbare school via de HTS eerst in de bouw beland. Eerst in Nederland, voor een kleine aannemerij in hartje Amsterdam, en later als bouwkundige voor een groot internationaal architectenbureau in Londen.

Sinds 1996 woon in weer in Nederland, ben ik moeder van drie kinderen, en heb ik 12 jaar een vertaalbureau gehad, totdat ik in de ban kwam van het schrijven van content voor mijn bedrijf, het bloggen en marketing. Vanuit die combinatie van kennis, ervaring en vaardigheden ben ik in deze functie beland.

Met heel veel enthousiasme en plezier zet ik mij in voor iQ Coaches en lever ik graag met mijn kennis, expertise en vaardigheden een bijdrage aan de missie van iQ Coaches voor levensbrede begeleiding van de cliënten van nu en van de toekomst.

Conny Lahnstein

iQ ConnyLahnstein

 

 

 


Ik ben Conny Lahnstein en sinds 1 januari 2020 werkzaam bij IQ Coaches als directie-assistent. Samen met mijn man Elbert Gonggrijp zijn we in 2014 neergestreken in het mooie Egmond aan den Hoef. Daar wonen we vlakbij duinen en strand. Mijn twee dochters met hun gezinnen wonen ook in Noord-Holland en ik geniet mateloos van onze 4 kleinkinderen.
Ik houd ervan om orde te scheppen en alles op rolletjes te laten verlopen. Het liefst in teamverband met leuke collega’s. In mijn eerdere banen heb ik gewerkt als managementassistent, programmasecretaris of personal assistent. Meestal op afdelingen waar er veel werk aan de winkel was. Dan functioneer ik het beste.

Mijn baan bij iQ Coaches is voor mij de ideale combinatie van het inzetten van mijn ervaring als managementondersteuner en het werken in een zinvolle en mensgerichte organisatie. Ik zoek altijd de verbinding met mensen, en ik heb gemerkt dat dit één van de kernkwaliteiten van iQ Coaches is.

iQ Coaches maakt een snelle groei van het bedrijf door en daarmee op weg naar nog meer professionalisering. Dat gaat niet zomaar, veranderingen gaan meestal gepaard met groeipijnen. Ik ben heel blij dat ik voor iQ Coaches werk en daar mijn steentje aan bij kan dragen.

Justine Kruse

iQ Justine Kruse

 

 

 

Ik ben Justine Kruse en sinds mei 2017 werkzaam bij iQ coaches. Eerst bij één van de franchisenemers, en sinds september 2018 bij het hoofdkantoor. Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Ik heb na mijn middelbare school een jaar in Australië gewoond. Vervolgens heb ik in Leeuwarden Hospitality Management gestudeerd. Ik heb daarvoor een half jaar wijn gestudeerd in Zuid-Afrika. Daarna heb ik een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten gewerkt voor Hilton.

Sinds 2015 ben ik terug in Nederland en woonachtig in Arnhem. Ik hou van lezen en reizen. Ook ga ik graag met mijn hond Meero, een Toller, op pad.

Ik ben graag cijfermatig bezig en creer graag overzicht. Ik houd me dan ook bezig me de financiele administratie van het hoofdkantoor, maar ook zorg ik ervoor de onze franchisenemers hun geld krijgen van de gemeenten waarmee we overeenkomsten hebben. Hiermee draag ik bij aan de financiële gezondheid van zowel onze franchisenemers als iQ Coaches Nederland.

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies