iQ Nieuws december

Als je deze mail niet goed kunt zien, bekijk 'm dan online.
iQ Coaches

Beste lezer,

We zijn alweer toe aan de laatste nieuwsbrief van 2014.
In deze nieuwsbrief gaan we in op  enkele van de veranderingen die met ingang van 1 januari 2015 ingaan. Hoewel veel nog onduidelijk is, geven de artikelen in de nieuwsbrief in ieder geval weer enige helderheid.

Harry-Jan Weijer

Het Sociale Wijkteam

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan, maar per 1 januari 2015 gaat De Zorg in Nederland veranderen. Hoe dit in de praktijk wordt ingevuld, daar zijn de gemeenten het - één maand voor D-Day - nog niet allemaal over eens. Een nieuw fenomeen dat in meerdere gemeenten zal worden toegepast is Het Sociale Wijkteam.

Lees meerSamenwerking

Helft van de gemeenten gaat met wijkteams werken

Gemeenten grijpen de decentralisatie van de zorg aan om allerlei nieuwe initiatieven te ontplooien. Met integrale wijkteams, buurtbemiddelaars of het delen van scootmobiels proberen gemeenten de kosten van de zorg te beperken en tegelijk de kwaliteit te verbeteren. Vooral het invoeren van wijkteams is populair.

Lees meer

overleg zorg

Rotterdam helpt zorgvragers

Extra zorgtaken vanaf 1 januari 2015: Rotterdam is erop voorbereid. Het zet 'integrale wijkteams' in, die levens op de rails kunnen krijgen. Rachel is er blij mee, zegt ze tegen haar coach: 'Zonder jou had ik dit niet gekund.'

'Kun jij niet mee naar de raadsman? Ik heb niet het gevoel dat ze mij serieus nemen.' ...

Lees meer

Herman de Neef

Samenwerken en afstemming binnen wijkteams

Zoals in de andere artikelen staat, gaan we in Nederland vanaf 1 januari veelal vanuit integrale cq sociale wijkteams werken. De eerste bevindingen lijken positief.

Afgelopen maand hoor ik over een voorbeeld waaruit duidelijk wordt, dat goede afstemming en samenwerking nodig is tussen verschillende betrokken partijen. Anders een dergelijke samenwerking alleen maar contraproductief uitpakt ... Dit voorbeeld is vooral een leercasus ...

Lees meer

Prettige feestdagen en een geweldig 2015!

 

Wil je deze mail niet meer ontvangen? Schrijf je uit