1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Binnen de Levenscoaching bieden en geven wij Levensbrede Begeleiding. Uitgesplitst naar losse onderdelen, producten of activiteiten kan men aan de volgende denken

Hulpverleningsgesprekken

We bedoelen hiermee gesprekken over de dagelijkse gang van zaken. Denk daarbij aan onderwerpen als hoe gaat het je, waar loop je tegen aan, waar kwam je alleen niet uit. Hoe pak je iets aan, hoe plan je je dag of activiteit.

Training en oefening van praktische en sociale vaardigheden

Deze is heel praktisch en sluit meestal aan bij wat je tegengekomen bent in de afgelopen periode. We geven je tips en handvatten waar dat kan of kijken hoe en of je een andere keer het anders zou kunnen doen, indien je niet tevreden was met het resultaaat. Het is dus geen sociale vaardigheidstraining waabij je specifieke vaardigheden leert in het kader van een behandeling, maar veel meer gericht op daadwerkelijke toepassing in het dagelijks leven.

Gezinsondersteunende gesprekken

Het gaat hier om hulp in de vorm van tips en advies, zodat de omgeving (gezin) het volhoudt en gesteund wordt.

Verwerkingsgesprekken

over hoe om te gaan met een handicap, acceptatie en inzicht Veel clienten zijn eerst in behandeling waar ze door middel van uitleg over autisme (psycho-educatie) inzicht krijgen in wat autisme voor hen betekent. Bij iQ Coaches is net als bij de sociale vaardigheden de psycho-educatie meer gericht op toepassing in de praktijk van alledag.

Crisismanagement

Als spanningen, agressie en problemen zich opstapelen. Er is sprake van crisis als op meerdere levensgebieden men er alleen niet uitkomt en men steeds dieper in de problemen komt. Denk dan aan dat er problemen op het werk zijn en thuis zijn. Er misschien ook ruzies zijn, financiele problemen en het huishouden een chaos is Door intensieve begeleiding worden de problemen opgepakt.

Leren omgaan met post, administratie en geld

Als men hier tegen aanloopt, kan begeleiding helpen dit op orde te brengen en te houden.

Stucturerende gesprekken

Over hoe activiteiten aan te pakken en ten behoeve van de indeling van dagelijkse en wekelijkse activiteiten.

Jobcoaching

Dat is: begeleiding tijdens en op het werk. Wij zijn een door de UWV erkende jobcoach organisatie. Meer over jobcoaching

Stage en studiebegeleiding

Dit is geen huiswerkbegeleiding. Het betreft vooral hulp bij structuur en indeling.

Oriëntatie ten behoeve van studie en werk

Bij het maken van belangrijke keuzes is het belangrijk dat iemand met je meekijkt die je goed kent. We kunnen je daarom helpen hierbij. Voordeel is dat we door onze coaches door hun ervaring als jobcoach ook weten wat werk en functies van iemand vragen.
Voor reintegratie, ofwel het daadwerkelijk zoeken en vinden van werk kunnen we je helpen, omdat we contact hebben met enkele reintegratiebedrijven.

Bemiddeling en/of ondersteuning bij contacten en regelzaken met instanties

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op zulke gesprekken. Wij helpen je. 

Bemiddeling en/of samenwerking met andere zorg-/hulpverleners

Door overleg en samenwerking met andere hulpverleners zorgen we dat jij het beste geholpen wordt. Hierdoor is er iemand die jou helpt het ovwrzicht te bewaren.

Samen opbouwen en onderhouden van een ondersteunend netwerk rond de cliënt

Soms zijn er meer mensen om je heen die je helpen op verschillende gebieden en verschillende momenten. Het kan handig zijn als er iemand is die daar samen met jou zicht op heeft. Dit maakt het voor jou makkelijker en geeft je rust. Wij helpen je hierbij.

 

 

 

 

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies